Uutiset

CLASSIC HITS: Fingerstyle-kitarointia à la Tomi Paldanius TSMO:n konserttisalissa pe 7.4.2017 klo 19.

Kirjoittaja 5.4.2017 Ei kommentteja

Kitaristi Tomi Paldanius on erikoistunut fingerstyle -kitaransoittoon, jossa hän soittaa kappaleiden melodiat, soinnut ja bassolinjat samanaikaisesti sekä heittää kitarasoolot sekaan.

Paldanius on valmistunut klassisen kitaransoiton opettajaksi Turun taideakatemiasta 2003. Hänen kitaransoiton opettajinaan olivat Risto Vuorinen, Timo Korhonen ja Ismo Eskelinen. Tomin kiinnostus fingerstyle -kitaransoittoon alkoi australialaisen kitaravirtuoosin, Tommy Emmanuelin innoittamana.

Tomi on sovittanut soolokitaralle Livin’ On A Prayer, Hotel California ja Nothing Else Matters -kappaleet. Nämä ja monet muut Paldaniuksen sovittamat hitit ovat sosiaalisessa mediassa saavuttaneet kymmeniä miljoonia katselukertoja eri kitaristien soittamina.

Vuonna 2005 Youtubeen ladattu Bon Jovin Livin’ On A Prayer sovitus on yksi Youtuben ensimmäisiä suosittuja kitarakappaleita. Se valittiin ”Best of Youtube” -artikkeliin Total Guitar- lehdessä. Sovituksen innoittamana kitaransoittajat ympäri maailmaa alkoivat soittaa Tomin sovituksia. Yksi heistä on korealainen Sungha Jung, joka nousikin tuntemattomuudesta yhdeksi Youtuben kirkkaimmista tähdistä. 

Huhtikuun Classic Hits Fingerstyle Guitar -kiertue on Paldaniuksen ensilevyn julkaisukiertue. Hän esittää levylle soitettuja suosituimpia soolokitarasovituksiaan vuosien varrelta ja muutamia uusia sovituksia.

Lisätietoja Classic Hits Fingerstyle Guitar kiertueesta: www.tomipaldanius.com

X