AjankohtaistaUutiset

Jazzkonsertti: Soikkeli-Petrescu-Åkerblom Trio TSMO:lla to 1.2. klo 19

Kirjoittaja 23.1.2018 Ei kommentteja

TSMO-jazzkonserttien kevät alkaa ehkä totuttua perinteisemmissä merkeissä, kun estraadille astuvat:

Olli Soikkeli, kitara
Marian Petrescu, piano
Teemu Åkerblom, basso

TSMO:lla on ilo tarjota annos svengaavaa mainstream-jazzia, kun ilmiömäisen gypsy jazz -kitaristin Olli Soikkelin trio on kiertueella. Kuulemme valikoiman kuuluisia jazz-sävelmiä intensiteetillä soitettuna. Tätä tyylilajia on Suomessa nykyisin valitettavan vähän tarjolla, ainakin ammattitaidolla esitettynä.

Olli Soikkeli syntyi Nurmeksessa vuonna 1991. Hän aloitti kitaransoiton 12 -vuotiaana. Muutaman vuoden soitettuaan hän tutustui Django Reinhardtin musiikkiin ja siitä lähtien Olli on keskittynyt juuri tähän tyyliin. Kierrettyään ensin Suomea näissä merkeissä hän aloitti Euroopan valloituksen mm. Paulus Schäferin ja Arnoud Van Den Bergin gypsy jazz -henkisessä seurassa.

Olli päätti muuttaa New Yorkiin vuonna 2014 ja on siellä esiintynyt maailmankuuluilla jazz-areenoilla kuten Birdland, Blue Note ja Lincoln Center. Nimekkäistä soittokumppaneista mainittakoon Bucky Pizzarelli, Tommy Emmanuel ja Cyrille Aimee.

Marian Petrescu on romanialainen jazzpianisti. Petrescu aloitti pianonsoiton nelivuotiaana. Vuonna 1985 hän konsertoi Pori Jazzissa ja julkaisi vuonna 1986 ensimmäisen levynsä Suomessa. Teemu Åkerblom on yksi nuoren sukupolven aktiivisimmista suomalaisista jazzbasisteista, hänen taustaltaan löytyvät myös opinnot Turun seudun musiikkiopistossa.

Liput 10 euroa ovelta klo 18.30 alkaen.

Tervetuloa konserttiin!

X