Uutiset

July Blue – Melodista taiderockia TSMO:lla to 13.4. klo 19

Kirjoittaja 11.4.2017 Ei kommentteja

Ismo Savolan luotsaama July Blue -yhtye esittää melodista taiderockiaTurun seudun musiikkiopiston konserttisalissa torstaina 13.4. klo 19. Liput 10 € ovelta, TSMO:n opettajat ja oppilaat ilmaiseksi.

Yhtyeen jäsenet ovat Lubena Nova: laulu, Ismo Savola: kitara, Seppo Wahl:koskettimet, Hannu Mikola: basso ja Tuomas Rajala: rummut.

Kitaristi Ismo Savola säveltää yhtyeen musiikin ja laulaja Lubena Nova vastaa sanoituksista. Ismo tunnetaan myös muista yhtyeistään, kuten Ismo and Electric Elephantsista ja King Crimson cover-yhtye Red Lizardista. Lubenan levydebyytti tapahtui jazz-yhtye Fig Fablen kanssa. Nyt he ovat yhdistäneet musiikilliset visionsa ja luoneet uuden synteesin.

Ismo aloitti soittamisen jo kymmenenvuotiaana. Hänen ensimmäinen
instrumenttinsa oli huilu, jota seurasivat kitara, kosketinsoittimet,
saksofoni, ja itämaiset instrumentit, eritoten sarod. Hänen ensimmäinen
yhtyeensä, joka esitti tyypillisiä rock-covereita, syntyi kouluaikoina.
Omien kappaleiden säveltämisen Ismo aloitti muutettuaan Turkuun.

Ismon yli 100 sävellystä pitävät sisällään mm. sähkökitaralle kirjoitetun konserton. Hänen musiikillisiin vaikuttajiinsa kuuluvat mm. Jimi Hendrix ja King Crimson. Omaa musiikkiaan hän kutsuu ‘melodiseksi taiderockiksi’. Hän suosii naislaulajia Billie Holidaystä Nina Hageniin.

Lubena aloitti laulamisen ja tanssimisen jo kolmevuotiaana, ja hänen
runojaan julkaistiin hänen ollessaan vasta kolmetoistavuotias. Hän opiskeli
pop ja jazz-laulua Sofian musiikkiakatemiassa, minkä jälkeen hän oli mukana esiintymisissä, jotka vaihtelivat tyyleiltään popista jazziin,
mustalaismusiikkiin ja operettiin.

Turun konservatoriossa hän pääsi opiskelemaan Pia-Gun Anckarin ja Helsingin Oopperatalossa Riikka Hakolan ja Ritva-Liisa Korhosen kanssa. Anckarin opetuksen ansiosta Lubena huomasi äänensä kattavan lähes neljä oktaavia. Vuonna 1996 Lubena voitti nuorten esiintyjien kilpailun Turussa, mitä seurasi esiintyminen Turun kaupunginorkesterin kanssa. Näihin aikoihin Lubena lauloi myös Suomen kansallisoopperan kuorossa, jazzkvartetti Unlimitedin kanssa sekä
Savonlinnan oopperajuhlilla.

X