Uutiset

Kreeta-Maria Kentalan ja Kolmannen Kerroksen Orkesterin koulutusjakso ja konsertti

Kirjoittaja 4.9.2012 Ei kommentteja

Barokkiviulun asiantuntija, viulutaiteilija Kreeta-Maria Kentala harjoittaa ja johtaa Turun seudun musiikkiopiston Kolmannen Kerroksen Orkesteria 10.-13.11.2011 toteutettavan jousiorkesterikurssin aikana. Musiikkiopiston jousiaineryhmä kutsui Kentalan koulutusjaksoa pitämään jo kolmatta kertaa, koska hänen aiemmat vierailunsa vuosina 2006 ja 2007 ovat jääneet mieleen sekä oppilaiden että opettajien kannalta innostavina ja korkeatasoisina.

Tämänkertaisen kurssin tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa sekä musiikkiopiston opiskelijoiden että opettajien instrumentin käsittelyä keskittyen soinnin vivahteisiin, dynamiikkaan, fraseeraukseen ja rytmin käsittelyyn ja tarjota opiskelijoille mahdollisuus soittaa vaativaa ja taiteellisesti korkeatasoista musiikkia yhdessä opettajien ja kansainvälistäkin arvostusta nauttivan viulutaiteilijan kanssa.

Kentalan aiemmilla kursseilla keskityttiin hänen erityisalueeseensa barokkimusiikkiin. Tällä kerralla ohjelmassa on lisäksi suomalaista jousiorkesterimusiikkia, J. Sibeliuksen Rakastava-sarja sekä E. Salmenhaaran Canzonetta vuodelta 1971. Nämä teokset asettavat soittajille erilaisia soinnillisia haasteita kuin barokkimusiikki ja laajentavat siten osaltaan opiskelijoiden musiikin ja tyylien tuntemusta.

Barokin ajalta kurssin ohjelmassa on A. Vivaldin konsertto kahdelle sellolle g-molli, jonka soolo-osuudet jaetaan neljälle sellistille, sekä kolme tanssia J.B. Lullyn oopperasta Roland. Nämä kaksi tunnettua säveltäjää tuovat teoksillaan ja Kentalan myötävaikutuksella kurssilaisille annoksen tyylitietoa Italiasta ja Ranskasta.

Kurssi huipentuu konserttiin Martin kirkossa isänpäivänä sunnuntaina 13.11. klo 19. Konsertissa ovat mukana myös cembalotaiteilija Pilvi Listo sekä kontrabasson äänenjohtaja Mikko Multamäki Turun filharmonisesta orkesterista. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

X