Uutiset

Musiikkiopistosta maailmalle

Kirjoittaja 17.10.2016 Ei kommentteja

Konsertti sunnuntaina  30.10. klo 16.00 Turun seudun musiikkiopiston konserttisalissa

Sopraano Eeva Hartemaa ja baritoni Jussi Merikanto opiskelivat laulua Turun seudun musiikkiopistossa taiteilija Heikki Toivasen johdolla ja etenivät ammattiopintojensa myötä arvostetuiksi taidelaulun osaajiksi. He esiintyvät Turun seudun musiikkiopiston 20. toimintavuoden kunniaksi järjestettävässä konsertissa, jossa kuullaan mm. Sergei Rahmaninovin rakastetuimpia yksinlauluja sekä suomalaisen Lied-musiikin helmiä kansallisromantiikan ajoilta nykypäivään. Heidän kanssaan esiintyy TSMO:n opettaja pianisti Pasi Helin. Konsertin kesto on n. yksi tunti ja siihen on vapaa pääsy.

Eeva Hartemaa

Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan voittaja, sopraano Eeva Hartemaa opiskeli laulua Turun Seudun Musiikkiopistossa vuosina 2003-2006. Musiikkiopistosta hän jatkoi ammattiopintoihin ensin Tallinnaan Viron Musiikki- ja Teatteriakatemiaan ja sitten Luganoon Conservatorio della Svizzera Italianaan, josta hän valmistui musiikkipedagogian maisteriksi erinomaisin arvosanoin vuonna 2012.

Valmistuttuaan Hartemaa on täydentänyt opintojaan mm. Ritva-Liisa Korhosen, Seppo Ruohosen, Airi Tokolan, Wilma Vernocchin ja Konrad Jarnot’n yksityistunneilla ja mestarikursseilla. Elokuussa 2015 hän aloitti laulunopettajana Kainuun Musiikkiopistossa. Oopperarooleissa Hartemaata on kuultu mm. Suomen Kansallisoopperassa Figaron häiden Kreivittärenä ja Taikahuilun Paminana sekä Porin Oopperassa Don Pasquale -oopperan Norinana. Hän on esiintynyt myös Tallinnan Kamariorkesterin, Orchestra Sinfonica del Larion, Kemin kaupunginorkesterin, Oulu Sinfonian sekä Kaukametsän kamariorkesterin solistina.

Jussi Merikanto

Baritoni Jussi Merikanto on laulanut Cantores Minores-poikakuorossa ja sittemmin opiskellut laulua Turun seudun musiikkiopistossa, minkä jälkeen hän aloitti opinnot Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa. Suomen Kansallisoopperassa Jussi Merikanto teki debyyttinsä keväällä 2009 Mozartin Taikahuilussa Papagenona. Hänen roolejaan Kansallisoopperassa on olleet mm. Figaro Mozartin Figaron häissä, Leporello Mozartin Don Giovannissa, Samuel Verdin Naamiohuveissa, Marullo Verdin Rigolettossa, Schaunardin rooli Puccinin La Bohemessa, Karjanmaan Köysti Madetojan Pohjalaisissa, Moralesin rooli Carmenissa, Achillan rooli Händelin Julius Caesarissa ja Dandini oopperassa La Cenerentola. Merikanto kuului Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan baritonisolistina vuosina 2013-16.

Merikanto on vieraillut Ilmajoen musiikkijuhlilla Lakeuksien lukko- ja Taipaleenjoki -oopperoissa. Viime kesänä hän lauloi pääosan Ilmajoen musiikkijuhlilla Oskar Merikannosta kertovasta Elämälle -oopperassa. Muita vierailuja on ollut Naantalin musiikkijuhlilla, Les Heures Romantiques-festivaaleilla Ranskassa, Kuopion ja Turun oopperoissa, Italiassa Rossini-festivaaleilla ja Musashinossa Japanissa. Debyyttinsä Savonlinnan oopperajuhlilla Merikanto teki vuonna 1992 Mozartin Taikahuilussa yhtenä kolmesta pojasta.

Jussi Merikanto on oopperaroolien lisäksi esiintynyt lukuisissa kirkollisissa teoksissa, mm. Bachin Johannes-passion bassosolistina Peter Schreierin johdolla ja lied-resitaaleissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Laulukilpailumenestystä Merikanto on saavuttanut Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailussa, jossa hän sai toisen palkinnon 2009.  Vuonna 2006 hänet palkittiin Timo Mustakallio -laulukilpailuissa Eero Rantalan rahaston stipendillä.

Pasi Helin

Pasi Helin on opiskellut pianonsoittoa Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa, Turun konservatoriossa, Bergenin Grieg-akatemiassa sekä Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa. Hänen tämänhetkinen päätyönsä on toimi Turun seudun musiikkiopiston pianonsoiton opettajana ja säestäjänä. Lisäksi hän työskentelee vakituisena avustajana Turun filharmonisessa orkesterissa.

Helin tunnetaan aktiivisena kamarimuusikkona ja hän on poikkitaiteellisen Artsoppa ry:n sekä Pianoaura ry:n aktiivijäsen. Viime aikoina häntä on voinut kuulla myös mm. Tanssiteatteri ERIn ja Saaristo-oopperan produktioissa sekä Suurilan oopperajuhlilla.

X