AjankohtaistaUutiset

Musiikkiopistot konsertoivat puhtaampien rantojen hyväksi

Kirjoittaja 2.4.2019 Ei kommentteja

Musiikkiopisto Arkipelag ja Turun seudun musiikkiopisto järjestävät kahden konsertin sarjan, jossa kerätään varoja ympäristönsuojeluun. Opistot haluavat herätellä sekä nuoria musiikinopiskelijoitaan että alueidensa asukkaita ajattelemaan omaa toimintansa kriittisemmin ympäristön näkökulmasta.

Musiikkiopisto Arkipelagin Save our Sea -konsertti järjestetään Paraisten Urheilu- ja Nuorisotalo PUNT:ssa 3.4. klo 18.30. Bändikonsertissa esiintyy yli 50 iältään 11-17-vuotiasta musiikkioppilasta.

Turun seudun musiikkiopiston Pelimusiikkikonsertti pidetään 11.4. klo 19 Turussa, opiston konserttisalissa (Mestarinkatu 2, Turku). Konsertissa erilaiset kokoonpanot Big Bandista yksittäiseen lauluoppilaaseen soittavat musiikkia pelimaailmasta Super Mariosta Call of Dutyyn ja Simsistä Zeldaan.

Konserttien tuotto ohjataan lyhentämättömänä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Molemmat konsertit ovat yleisölle maksuttomia ja lahjoittaminen on vapaaehtoista. Lahjoittaa voi esimerkiksi ostamalla konserttien ohjelmalehtisen, laittamalla rahaa keräyslippaaseen tai tekemällä pankkisiirron PSSry:lle viitteellä Save our Sea tai Pelimusiikki.

Varat kerätään Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmalle, jonka tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen ja kerätä tietoa rantojen kunnosta. Ohjelmaa ollaan viime aikoina kehitetty myös ympäristökasvatukselliseen suuntaan tekemällä yhteistyötä koulujen kanssa.

______________________________________________________________________

Musiikkiopisto Arkipelag on Paraisilla, Kaarinassa ja Kemiönsaarella toimiva musiikkiopisto, joka tarjoaa laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta musiikissa- ja tanssissa.

Turun seudun musiikkiopisto antaa opetusta seuraavien kuntien oppilaille: Turku, Aura, Marttila, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pöytyä, Raisio ja Rusko. Musiikkiopisto tarjoaa mahdollisuuden taiteen perusopetuksen laajan oppimäärään.

Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien veneilijöiden ja vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö, joka tekee työtä puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta.

X