Uutiset

Syksyinen tervehdys!

Kirjoittaja 30.9.2013 Ei kommentteja

Turun seudun musiikkiopistolla vietetään viikolla 41 (ma-pe 7.-11.10.2013) yhteissoittoviikkoa, jolloin on tarkoitus musisoida yhdessä erilaisissa ryhmissä. Myös musiikkileikkikoulussa yhteissoittoviikko rikkoo normaaleja arkirutiineja. Kokoonnumme tällöin tavallisen muskaritunnin sijaan rakentamaan soittimia yhdessä, lapset vanhempineen.

Soitinpaja on avoinna maanantaista torstaihin klo 16.00-18.30. Soitinpajan ruuhkaisin aika tulee todennäköisesti olemaan klo 17.00 jälkeen, joten kannattaa tulla aikaisemmin, jos mahdollista, ja jotta ehtii tehdä soittimen ennen pajan sulkeutumista (klo 18.30!). Soittimen rakentamiseen kannattaa varata aikaa noin 20 minuuttia.

Pajaan osallistutaan siis yhdessä oman aikuisen kanssa ja soittimet rakennetaan yhdessä aikuisten avustuksella. Myös vauva- ja taaperoikäiset muskarilaiset ovat tervetulleita, mutta suosittelemme tulemaan paikalle kahden aikuisen kanssa, jotta toisen aikuisen rakentaessa soittimia, toinen ehtii huolehtimaan lapsen viihtyvyydestä. Soitinpajaan osallistumisen voi valita vapaasti tai esimerkiksi normaalin lukujärjestyksen mukaisesti tuttuna muskaripäivänä, vaikkakin eri kellonaikaan. Muskarissa käyvien sisarusten kanssa toki tullaan yhtä aikaa. Musiikkiopiston tarjoamaa soitinpajan rakennusmateriaalia on vain rajoitettu määrä, minkä vuoksi musiikkileikkikouluun kuulumattomat sisarukset eivät valitettavasti voi tällä kertaa osallistua soitinpajaan.

Koska jokainen perhe tuo pääosin omat soittimien rakentamisessa käytettävät kierrätysmateriaalit mukanaan, on kerääminen syytä aloittaa jo nyt! Soittimia voi tehdä yhden tai useampia oman kiinnostuksensa mukaan. Tarvittavia materiaaleja ovat (yhdellä ranskalaisella viivalla on yhden soittimen tarvikkeet)

 sanomalehti (helppo, sopii pienimmillekin)
 pesty maitopurkki (ei litistetty) (helppo, sopii pienimmillekin)
 säilyketölkki + iso ilmapallo (tyhjä) (helppo, sopii pienimmillekin)
 suklaayllätysmunan kuoret, juotavien jogurttien purkit korkkeineen tms. (helppo, sopii pienimmillekin)
 pyykkipoika + ilmapallo (tyhjä) (sopii isommille muskarilaisille)
 talouspaperihylsyjä 2kpl (sopii isommille muskarilaisille)

Isommilla muskarilaisilla tarkoitamme yli viisivuotiaiden ryhmäläisiä.

Muistutukseksi myös, että viikolla 42 (ma-pe 14.-18.10.2013 ) musiikkileikkikoulussa on syysloma!

Terveisin,
Pauliina ja Tanja

X